Hvordan virker æteriske olier egentlig?

Hvad sker der når du dufter til en olie?

 

klinikunik/jenethelvig

Denne her er til at sprede en af de skønne olier i rummet Så alle får glæde af den.

 

Når du dufter til en æterisk olie, så påvirkes det limbiske system også kaldet følehjernen i løbet af 8-20 sekunder. Det limbiske system i hjernen påvirker blandt andet vores hukommelse, humør og følelser.

Det limbiske system kaldes også for ”porten til bevidstheden”

Da alle de informationer vores sansesystem modtager, skal forbi det limbiske system, inden det når vores bevidsthed, derefter sendes beskeden videre til andre dele af vores hjerne og derfra videre rundt i vores fysiske krop.

Der er en olie til alt.

Når man arbejder med æteriske olier, kan man arbejde på forskellige måder.

Nogle gange bliver man tiltrukket af duften af en olie, når man så finder ud af hvad olien gør, så vil man opdage, at det er præcis hvad man har brug for på lige dette tidspunkt.

Andre gange har man f.eks en fysisk eller psykisk udfordring, som man gerne vil arbejde med, her kræver det, at man lærer de enkelte oliens egenskaber at kende.

Nogle gange kan man bruge en enkelt olier, andre gange blander man sig frem til en blanding, der passer til det der skal arbejdes med.

Hvordan har du det?

Hvis man f.eks oplever søvnproblemer, så vil man starte med at kigge på, om der er en underliggende grund til søvnbesværet.

Er du stresset? Spekulerer du over en masse? Har du uro i kroppen? Har du fysiske smerter?

Det er alt sammen med til hjælpe med at finde den egentlige årsag til søvnproblemet. Herefter vil man gå ind og kigge på hvilke olier, der kan hjælpe dig bedst muligt udfra oliernes egenskaber. Så vil man kigge på hvordan de forskellige olier skal anvendes.

Nogle kan indtages i et glas vand eller i en veggie cap, andre smøres på huden blandet med en bære olie på forskellige områder af kroppen, eller de anvendes som aromaterapi i en diffuser.

Derved opnås effekten af de æteriske oliers egenskaber, på både krop, psyke og sjæl.

På denne måde kan man have sit eget lille naturlige husapotek, som man kan have stor glæde af i rigtig mange situationer.

 

Kilder:
Æteriske olier, Dortea Uggerhøj, ”Der er en olie til alt”
Det limbiske system forklaret,  Kjeld Bruun-Jensen, ” Anatomi og Fysiologi 1”